Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > АЛЕКСА РАЗКРИ КАКВО ЩЕ ПРАВИ С НАГРАДАТА ОТ „ИГРИ НА ВОЛЯТА“

АЛЕКСА РАЗКРИ КАКВО ЩЕ ПРАВИ С НАГРАДАТА ОТ „ИГРИ НА ВОЛЯТА“

алекса ерски aleksa

Победителят в четвъртия сезон на „Игри на волята“ и седемкратен шампион на Сърбия по борба Алекса Ерски сподели как е попаднал в предаването, кои са били най-важните уроци, които е научил в него, кои са били най-големите трудности, с които се е наложило да се справи в най-екстремното риалити, и какви са плановете му за бъдещето.

„Искам да кажа едно голямо „Благодаря!“ и на Филип, и на Георги. Без тях финалът нямаше да е така зрелищен. Изпитвам голямо уважение към Филип. Аз съм борец и когато виждам човек, който е по-добре физически подготвен от мен, съм респектиран. Бях щастлив от победата, но когато ги видях как седят тъжни от загубата, сърце не ми даде да се радвам. Всички бяха много добри.“

„След като излязох от „Игри на волята: България“, изненадах Елица в хотела, в който беше отседнала. Тя изобщо не ме очакваше“, споделя Алекса.

ЕТО КОЙ ГРАБНА 100 БОНА ОТ „ИГРИ НА ВОЛЯТА“

Кога дойде самочувствието и самоувереността, че можеш да спечелиш най-екстремното риалити?

„То дойде, докато бях в Обиталището. Смятам, че Резервите бяха най-силните и добре подготвените хора. Трима от нас стигнахме до финала. Яд ме е, че много от Резервите нямаха шанс да влязат в играта. Всички те ми помогнаха много, за да развия стратегията си в социалната игра. Няма да забравя нито един от тях. Бяхме много задружни, защото там споделяхме лошите условия заедно. Сплотихме се. Лично на мен студът и гладът не ми правят никакво впечатление. Мога да се справя с всичко това. Но някак най-добре се разбирах с хората от племето на Резервите.

Това беше моето племе от самото начало. Нямахме знаме, нито капитан. Но винаги съм го казвал: „Аз съм там, където трябва да бъда!“ Защото и аз, както и всички останали, влязох заради битките на Арената. Да се изкефя, да се състезавам. Но още в началото разбрах, че това не е спортно състезание. Важна е и социалната игра, и коалициите. Още докато бях в племето на Резервите, разбрах, че ако не успея да вляза в играта или нямам имунитет, аз съм навън. В началото бях малко ядосан, но след това разбрах, че трябва да се ядосвам само на себе си.

25-ГОДИШЕН КРАСАВЕЦ ПЕЧЕЛИ ТАЗИ ВЕЧЕР „ИГРИ НА ВОЛЯТА“

Защото съм наивен и глупав, за да не знам за какво става въпрос. Никой не иска да се изправи срещу най-силния противник в самото начало и да не получи шанс да влезе в играта. Тогава започнах да мисля каква стратегия да изградя. В този момент Елина ми помогна най-много. Каза ми: „Алекса, не бързай да влизаш. Силен си, но премисли!“. Оттам тръгна всичко. Притеснявах се да вляза в отбора на Елица, за да не се обърнат всички срещу нас. Отделно не исках да се изправям срещу нея в евентуална елиминационна битка. Но бих се изправил срещу нея в капитанска битка“, разкрива Алекса.

Защо се записа в „Игри на волята“?

„Всичко започна така. Елица гледа всеки сезон на предаването. В самото начало аз не говорех много добре български, но хвърлях по едно око на телевизора. Видях Арената на „Игри на волята“ и ми стана интересно. Постепенно започнах да гледам повече от нея. Когато сезонът приключи, а Андрей стана победител, с Елица отидохме на тренировка. По едно време, докато си цъкаше по телефона, започна да ми задава различни въпроси. След по-малко от месец ми се обадиха от предаването. Случи се така, че точно докогато текат кастингите, ние бяхме планирали да прекараме Коледа във Варна. София ни беше по път и се явихме. Тя не искаше да участва, но влезе заради мен. Аз исках да играя, защото бях в труден период. Колебаех се дали да се откажа от борбата“, споделя той.

СЪРБИНЪТ АЛЕКСА ОТ „ИГРИ НА ВОЛЯТА“ СЕ ПРЕВЪРНА В ТОТАЛЕН ЛЮБИМЕЦ

За подготовката си за Арената

„Не съм се подготвял физически за игрите. Което беше много лошо, защото се случваше да оставам без въздух. С плуването също не съм съвсем добре. Не съм редил и пъзели. Но не срещнах трудности с тях. Просто, когато ги редиш, трябва да помислиш. Благодарение на Обиталището и племето на Резервите научих български още по-добре.“

За най-големите трудности в „Игри на волята“

„Най-трудно ми беше, когато се разделих с Елица. Прекарахме само една вечер заедно. Тя беше изтощена и болна след трудната териториална битка. А на следващият ден й предстоеше капитанска битка. Не съм вярвал, че точно това може да се случи. Аз да вляза, а тя да отпадне“, спомня си големият победител.

„Невъзможно е да се харесаш на всички в такъв тип предаване. Мисля, че не може да си паснеш с всеки. Това, което показах в „Игри на волята“, обаче съм аз. Виждам недостатъците си – много викам, много псувам… Елица ме е критикувала най-вече заради битките, защото не мисля и повтарям едни и същи грешки“, признава той.

Какво е изпитал, докато гледа финала на предаването и какво му предстои?

„Гледахме финала в бара на Жени Джаферович. Тя не беше там, защото е болна. Но съпругът й беше там, както и голяма част от близките за мен участници от „Игри на волята“ Моят треньор също беше там и се разплака от щастие. Моето семейство в Белград също се бяха събрали да гледат.“

ГЕРОЙ ИЛИ КОМПЛЕКСАР? ХЕЙТЪТ НЕ ПРОПУСНА И СЪРБИНА АЛЕКСА ОТ „ИГРИ НА ВОЛЯТА“

„Предстои ни с Елица да се преместим тук в София. Иска ми се да продължа с борбата тук в България. Треньорът ми е тук и имам много добри спаринг партньори. Вече две години живеем в колата на Елица, постоянно сме в движение. Но вярвам, че 100-те хиляди ще ни помогнат. Моята мечта беше ние двамата да си намерим наше място“, сподели големият победител.

По-късно към разговора в студиото на „На кафе“ към него се присъедини и половинката му олимпийската медалистка Елица, с която споделиха забавни моменти от съвместния си живот и се изправиха един срещу друг в забавно предизвикателство.

Top