Вие сте тук
Начало > Шоу > АЛФ ПОЧИНА

АЛФ ПОЧИНА

Почина актьорът Михали „Мичу“ Мезарос , известен с ролята на извънземния Алф в едноименния сериал. Мезарос бе в кома, от която не успя да излезе. Мезарос, който е висок само 84 см, е бил открит в безсъзнание в банята си от неговия мениджър Денис Варта. Артистът почина на 76 годишна възраст, съобщи „Индипендънт“. Унгарският цирков изпълнител, чиято най-известна роля е тази на Алф, издъхна в болница в Лос Анджелис.

Актьорът, който веднага е бил закаран в болницата в Лос Анджелис, има здравословни проблеми след прекаран преди осем години инсулт.

Преди да изпадне в кома, Михали Мезарос е заявил на лекарите, че не желае да му бъдат изключени животоподдържащите апарати, дори ако здравословното му състояние не се подобри.

Михали Мезарос има роли в доста филми, но остана най-известен с ролята на Алф в едноименния сериал. Любопитен факт е, че в първия сезон той е бил в костюм покриващ цялото му тяло, но в следващите, заради оплакването, че му е много топло, е бил сниман само в горната част на тялото.

Актьорът има унгарски произход. Роден е на 20 септември 1939 година в Будапеща.

Първите му представления са били в цирк, където е бил представен като най-малкия човек в света.

Последната роля, която Михали Мезарос изпълнява, е във филма Warlock: The Armageddon през 1993 година.

Top
>