Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ЕТО ЗАЩО ИЗРЯЗАХА КОЖА ОТ БУЗАТА НА ДУПЕТО НА ФИЛИП БУКОВ

ЕТО ЗАЩО ИЗРЯЗАХА КОЖА ОТ БУЗАТА НА ДУПЕТО НА ФИЛИП БУКОВ

филип буков filip bukov

Всеизвестен факт е, че Филип Буков е рекордьор по контузии, при това не само сред актьорската гилдия. Би могъл да се конкурира дори с професионалисти, практикуващи моторни спортове. Актьорът има и сакатлъци покрай бокса и салтата, които обича да прави, а дори и покрай карането на колело. След падания с мотор актьорът от „Татковци“ и „Откраднат живот”, също се е сдобивал със сериозни травми.

Разкрива, че страстта му към моторите се появила покрай другаруването му с Ангел Караньотов – синът на Аня Пенчева и Ивайло Караньотов. 30-годишните днес мъже били съученици, а през летата се виждали в Лозенец, където семействата им имат вили. Филип наблюдавал как Ангел, който е вече сред най-успешните състезатели у нас по мотоциклетизъм, кара кросов мотор и поискал също да опита. Скоро актьорът се сдобил със скутер, а след него започнал да сменя мотори. С времето Филип доста задобрял в управлението им, но не липсвали и инциденти.

Първото му падане с мотор е преди около 10 години. Филип управлявал машината на приятел в началото на пролетта извън София. Инцидентът се случил, понеже не съобразил, че след опесъчаването през зимата пясъкът остава отстрани на пътя, пише „Уикенд“.

ФИЛИП БУКОВ СЕ НАТИСКА ДА Е СЛЕДВАЩИЯТ ЕРГЕН

„На излизане от завой подавам по-рязко газ – не знам с какъв акъл, и явно гумата е стъпила на пясък и моторът тръгна настрани, сподели наскоро Буков в подкаст. Подхлъзнал се с машината и паднал настрани. Понеже не бил със специален екип, дрехите му се закачили за мотора и

актьорът се влачил няколко метра по шосето, макар и с ниска скорост. Все пак имал късмет, че движението не било натоварено. Колата зад него спряла, така че до опасни ситуации не се стигнало. Само че в резултат от влаченето си с мотора Буков се сдобил със сериозна рана от лявата страна на дупето. Не малък участък останал без кожа. Прибрал се с помощта на приятели и макар да изпитвал силни болки, не отишъл на лекар. Всъщност Филип почти никога не търси лекарска помощ непосредствено след като се сдобие с травма. Изчаква ден-два, за да прецени дали е сериозно. Дори когато има съмнения за счупване на кости…

В случая след падането с мотора извън София, пак търпял болки и сам третирал раната си. Забелязал обаче, че не зараства. Даже положението леко се влошило, защото от раната започнала да тече слуз – кръв и лимфа. След два дни актьорът все пак отишъл при хирург, който му казал, че тази рана сама не може да зарасне. Налагало се да присадят кожа. Взели я от другата страна на дупето на Филип. След интервенцията актьорът се възстановявал два месеца, в които не можел да спортува, което за него било проблем, тъй като и днес не минава ден, без да тренира. Филип обаче отишъл на почивка, каквито били плановете му, но поради лекарска забрана. не влизал в морето.

Има и няколко по-леки катастрофи с мотор в градски условия. Веднъж жена шофьорка му отнела предимството на столична улица и актьорът се ударил в колата й. Така се вбесил, че започнал да я псува, при което дамата се изплашила и се заключила в автомобила си, където изчакала пристигането на органите на реда, макар актьорът да я уверявал, че нищо няма да й направи. Това, че бил ядосан и крещял, не означавало, че ще й налети на бой. Макар че изпитвал силна болка, осъзнал доста по-късно, че при инцидента си е счупил лакът. Първоначално смятал, че е натъртване и решил да изчака, за да провери дали няма да му мине. След като в следващите два дни се появил оток, болката се засилила и вече не можел да свива ръката си.

ЛОШИ ДНИ НАСТЪПИХА ЗА ФИЛИП БУКОВ

Филип се убедил, че се налага да посети лекарски кабинет. Пак със закъснение актьорът потърсил помощ и когато при падане с мотор си счупил китка. Тогава той даже отишъл до болницата с мотора. Когато лекарят му заявил, че китката му е счупена и се налага да я гипсира, Филип споделил, че е дошъл с мотора и ако го послуша, няма да може да си го прибере. С това обяснение учудил доста лекаря, който все пак настоял, че гипсирането на китката му е наложително. В крайна сметка приятел прибрал мотора на Филип Буков.

Актьорът е падал и след екстремно каране в планински условия с приятели. Скочил с мотор от една гърбица като другите, без много да се засилва. При приземяването обаче машината се хлъзнала, той паднал и си извадил рамо. Отишъл във ВМА чак след две седмици. Казали му, че се налага, операция.

Пациентът пак възразил срещу лекарската препоръка като този път аргументът бил, че се снима в сериал и не може да си позволи да отсъства. Затова просто наместили рамото му с предупреждението, че ще има хроничен проблем с него. По-късно Филип паднал отново с мотор на столична улица, а сред нараняванията му било и счупване на същото рамо. Тогава отново се оказал жертва на обстоятелствата – една жена се колебаела дали да пресече улицата и в последния момент изскочила, при което колата пред него спряла рязко, а той не могъл да реагира, хлъзнал се с мотора и се заврял в автомобила. Счупил си вече контузеното рамо и ключицата, както и капачка на левия крак. Възстановяването му отнело година, като и сега от време на време има болки в това рамо.

ПОЛИЦАИ СПИПАХА И ФИЛИП БУКОВ

В деня на случката Филип не само пак не потърсил веднага лекарска помощ, но и отишъл на снимки на сериал, в който играел една от главните роли. Явил се раздърпан със скъсан панталон, под който левият му крак бил облян в кръв, освен че и капачката била счупена, плюс счупеното рамо. „Едва избутах този ден”, признава актьорът.

Въпреки тези инциденти той е много внимателен шофьор. Когато излиза с мотора, слага каска и специална екипировка. Никога не превишава скоростта, спазва всички правила и не поема рискове. Не си позволява и да вдига предна гума, докато е участник в движението на пътя. Подобни експерименти прави само на картинг писти. Макар че шофира от 18-годишен, участникът в „Сървайвър“, няма и никога не е имал собствена кола. Винаги е управлявал автомобили на приятели. Затова пък така имал възможност да кара все скъпи и мощни коли. Иначе Филип Буков е сменял няколко мотора.

Top
>