Вие сте тук
Начало > Край Босфора > ФАТИХ ГЮХАН ТРЕНИРА БОКС И ТАНЦУВА

ФАТИХ ГЮХАН ТРЕНИРА БОКС И ТАНЦУВА

фатих гюхан fatih gyuhan

Фатих Гюхан е един от най-добрите млади актьори в последните години. Той нашумя с ролята на Бора в суперуспешния сериал „Не ме оставяй“, който в момента върви по една от телевизиите. Красавецът, играл и в театъра, бе аплодиран за ролята си в тази поредица – амбициозен герой, който прави всичко, за да постигне целите си. Преди това е играл в „Прости ми“, а сега участва в амбициозния проект на TRT1 – „Червено знаме“, който прави рекордни рейтинги.

30-годишният актьор има впечатляващи външни данни – висок е почти 190 сантиметра. От малък е пакостлив и създава много проблеми още от началното училище в родния си град Ушак, често пречи на провеждането на уроците и е момче, от което всички се оплакват.

Първата му поява на сцената е точно на 9 години – имитира поп и рок звездата на Турция, музиканта Баръш Манчо. Той получава страхотни аплодисменти от съучениците си и оттогава всички го знаят и очакват неговите поредни сценични изяви.

Единствените области, от които се интересува и има успех в училище, са представленията и пиесите в края на годината. Всички казват, че се е превърнал в едва ли не щатен артист на школото.

Така продължава и в гимназията – със свои приятели създава аматьорска театрална трупа – нещо като частен театър и играят много пиеси.

„Ходех на училище, за да играя“, признава той в интервю пред „Теленовелас“. Разбира се, завършва актьорско майсторство в университета. Точно там последната година започва и професионалната му кариера. Поканен е да изиграе Джихан в успешния тв сериал „Прости ми“.

След това идва и предложението за образа на Бора в тоталния хит „Не ме оставяй“. И вместо планираните 20 епизода, те стават много повече – цели 4 сезона, над 550 серии и един от най-дълго продължилите проекти.

Бора е герой, който можем да наречем „лош персонаж“ и не е възможно да се хареса много на публиката. Но става обратното, той изиграва толкова добре ролята, че зрителите дори и да не приемат действията на героя му, много харесват Фатих, пише „Галерия“.

Онова, за което Бора мисли, е да постигне целите си и да има всичко, което иска и за което мечтае – въобще опасна роля, но пък възможност да разгърне огромния си талант.

Заради напрегнатия ритъм на работа – шест дни на снимачната площадка, Фатих има специална тренировъчна програма по бокс-фитнес-кросфит пет дни в седмицата преди или след снимките. Той сравнява бокса с актьорството – необходима е голяма концентрация и освен това трябва да правиш много повторения, за да се превърнат движенията ти в рехлекси. Всъщност тези аспекти са подобни на момента на изпълнение на актьора. Репетицията е много важна във всяка работа.

Четенето на книги и гледането на филми го отпускат и през свободното си време екранният Бора прави точно това и така релаксира.

Top