Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > ГАЛИН ЮЛИЯНОВ: МОДАТА ВИНАГИ Е БИЛА ЧАСТ ОТ МЕН

ГАЛИН ЮЛИЯНОВ: МОДАТА ВИНАГИ Е БИЛА ЧАСТ ОТ МЕН

Галин Юлиянов е роден през 1990г. в  Търговище, по-късно се мести в София. Завършил е икономика, но е работил като главен готвач. Истинската му страст е рисуването, затова започва да посещава уроци. От години живее във Виена, където създава своя бранд – EmpireG.

Кое провокира интереса ти към модата?

-Модата винаги е била част от мен. Майка ми е разказвала как още като съвсем малък съм имал предпочитания  да съчетавам дрехите си. По-късен етап започнах да рисувам модели, как всъщност аз искам да се обличам. В последствие започнах да карам баба си да ми прекроява дрехите, които си купувам, за да бъдат така, както аз искам.

Преместването ти в австрийската столица с модата ли е свързано?

-Не, преместването ми в Виена бе спонтанно решение, както повечето мои такива. Моето семейство живее там от близо 6-7 години. Аз  отидох просто на ваканция при тях за един месец. След това реших, че манталитетът на хората там, както обноските, културата и стандартът на живот, се доближават изцяло до моите. Месец по-късно вече живеех там.

галинЗащо реши да твориш във Виена?

– Стандартът тук ми позволява да мога да заделя доходи, за да започна бизнес. Също така, когато живееш в град като Виена, е неизбежно да не твориш, каквото и да бъде. (смее се) Разхождайки се по улиците има толкова много красиви архитектури, толкова красива история, както се казва музата си идва. Също така пазарът тук е отворен към всичко.

Какво предлагаш на пазара?

-Аз предлагам моята гледна точка. Това, което би трябвало да бъде, според мен – високо качество, елегантен стил, иновативност и креативност, събрани върху парче плат за хора, които държат на своя външен вид.

На българския или на европейския пазар се пробива по-лесно?

-На този въпрос все още ми е трудно да отговоря, тъй като съм все още  нов в бранша. Но в Австрия бих казал, че се харесва. (смее се) Тук стилът на обличане на хората е малко по-консервативен или тип ретро – 70-80-те години на миналия век. Тук са тип „по-добре да ми е удобно, отколкото да изглеждам добре“. За мен това, че тук харесват моята работа, е голямо постижение, защото стилът е различен от техния.

Защо EmpireG?

-Защото еmpire означава кралство, а аз искам да построя това кралство. Аз съм зодия Лъв и съм перфекционист и максималист. Също звучи по точния начин за нещата, които правя.

-Спазваш ли актуалните модни тенденции или залагаш на свои?

-Тенденциите са за потребителя, аз съм творец. Гледам да оставя своя почерк върху всяка дреха, да бъде уникат и разпознаваема. Дано някой ден като се каже EmpireG, хората да възкликват така, както като чуят популярните марки днес.

Top
>