Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ИВАЙЛО ЗАХАРИЕВ СПРЯ ПРОДАЖБИТЕ НА „ПОД ПРИКРИТИЕ“

ИВАЙЛО ЗАХАРИЕВ СПРЯ ПРОДАЖБИТЕ НА „ПОД ПРИКРИТИЕ“

ивайло-захариев-станислава

Актьорът Ивайло Захариев ще продължи съдебната битка с БНТ заради неизплатените суми и укритите печалби от дистрибуцията на най-успешната криминална сага у нас „Под прикритие“. Той съобщи самият той пред „Галерия“. Въпреки че Темида се е произнесла в негова полза на първа инстанция, той ще обжалва отново, този път за по-справедлива присъда.

„Съдията излезе със становище по делото. Има реално развитие, т.е. има решение, което е „уж“ в моя полза. Втрещяващо е, защото това, което разбирам, е, че съдията не прави разлика между хонорар за снимачен ден и авторско право. Разбирам, че в България хората, които разбират от особеностите на авторското право, са малко. Това е голям проблем, както за мен, така и за всички творци, които по някакъв начин искат да се защитят“, коментира артистът, който бе в ролята на Мартин – ченге под прикрите.

Захариев е категоричен, че нито той, нито екипът, работил по реализацията на лентата, са получили адекватно заплащане, както е предвидено в закона.

ИВАЙЛО ЗАХАРИЕВ РАЗТЪРСИ С ПРИЗНАНИЯ ЗА БИВШАТА СИ ЖЕНА

„Не мога да назова къде е пробелмът – защо има неразбиране, факт е, че БНТ се хвали с продажби за милиони левове, а в същото време искат да платят на авторите и актьорите, със сродни права, жълти стотинки. Успехът и продажбите се коренят именно от нашето участие – режисьори, сценаристи… Аз ще обжалвам на втора нистанция, надявам се на по-справедлива присъда“, допълва още той.

Причина да свали завесата, издавайки докъде е достигнал съдебният процес, е повторното излъчване на продукцията в ефира на Националната телевизия. „Дават го по БНТ, защото нямат договори с всички – с мен и още един колега, който е снимал за тях. Това ги спира да продават отново и отново“, уточни Ивайло.

ИВАЙЛО ЗАХАРИЕВ СЪДИ БНТ ЗА „ПОД ПРИКРИТИЕ“

В момента по делото работят няколко адвокати. „Ще чакам съдът да приеме моята жалба. Ще изготвим всички документи. БНТ незнайно защо не показавше отчети, а са задължени. Не предоставяше необходимите докуменит на цели седем поредни искания от защитниците им“, допълва Захариев.

Top