Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ЛИЯНА: КОНСТАНТИН Е ПРИТЕСНЕН ДА НЕ ЗАГУБИ ГЛАСА СИ

ЛИЯНА: КОНСТАНТИН Е ПРИТЕСНЕН ДА НЕ ЗАГУБИ ГЛАСА СИ

коцето-константин

Фолк певецът Константин временно прекъсва музикалната си кариера! Изпълнителят от години има проблем с гласните струни, преживя две операции и в момента положението отново е тежко.

„Искам официално да се извиня, защото знам, че ме очаквахте в клубовете из цяла България, но до 12 октомври няма да мога да участвам никъде. Моят професор ми каза, че ако продължа да пея, крещя и викам по кръчмите, ще трябва да легна трети път за операция. 3атова в момента спазвам хигиена на гласа, правя ултразвук и инхалации и се надявам всичко да мине. Господ да е с мен, всичко да бъде наред“, обяви емоционално Константин преди седмица.

Тъй като не може да говори и пази гласа си, братовчедка му – фолкпевицата Лияна влезе в обяснение. „Коцко физически е добре, но е притеснен, защото най-важниятг инструмент в тялото му е пострадал, а именно гласът“, сподели пред „България Днес“ тя. По думите й в момента двамата комуникират само чрез съобщения, защото лекарите категорично забраняват на Коцето да говори.

КОНСТАНТИН СПИРА УЧАСТИЯТА СИ, ЗАКЪСА СЪС ЗДРАВЕТО

„На този етап Константин не трябва изобщо да натоварва гласните си струни, защото в противен случай ще се стигне до трета операция. Затова Коце не говори с никого в момента, а ако има нещо важно – пише съобщения“, споделя красавицата. Лияна разкри, че знаменитият й братовчед спазва всички препоръки на лekapume за да заздрави гласа си, тъй като в събота ще вземе участие в дългоочаквания юбилеен концерт на ромската перла Софи Маринова. „Коцето отмени голяма част от ангажиментите си, но ще се завърне за концерта на Софи Маринова“, споделя Лияна, която се надява колегата й да се възстанови възможно най-скоро.

„Публиката го иска, а той не може да отказва и поради това е мотивиран да се оправи по-бързо. Коцко се опитва да усмихне хората навсякъде, но понякога здравето е по-важно. Много е тъжно, че хората обвиняват изпълни- телите, когато понякога си спестяват живото пеене в заведения. Но трябва да разберат, че постоянното надвикване с публиката, цигареният дим u целият прах изобщо не благоприятстват гласа на един изпълнител“, заключи Лияна.

При първите проблеми с гласа Константин решил, че става въпрос за обикновено прегракване, и се лекувал с чай и лекарства. Но след като не помогнали, осъзнал, че положението е сериозно. След втората операция певецът не можеше да говори около седмица. Когато приятелите му звъняха да го чуят, Коцето не вдигаше телефона си, а пишеше есемеси. Беше принуден да промени и хранителните си навици, като приемаше единствено супи и пюрета. Налага се операция. Десет години по-късно проблемът пак се появява. „През 2013 година беше втората интервенция, която ми правят на гласните струни. Пълната упойка е най- ужасното нещо! Като се събуждаш, не знаеш от кой свят идваш. След първата операция трудно се събудих и мислех, че след 10 години всичко ще е по-различно и по-леко ще го понеса. За съжаление, беше още по-тежко. Като отворих очи, лекарите ми викаха: „Дишай!, но дробовете ми бяха пълни с някаква течност и аз се давех. Не можех да си взема въздух. В този момент усещах как умирам“, разказа изпълнителят, който с ужас си спомня за преживяването.

Top