Вие сте тук
Начало > Шоу > РОБЕРТ РАДЕВ НАЙ-ДОБЪР АКТЬОР НА ФЕСТИВАЛА В МАДРИД

РОБЕРТ РАДЕВ НАЙ-ДОБЪР АКТЬОР НА ФЕСТИВАЛА В МАДРИД

Дебютантът Роберт Радев взе наградата за най-добър актьор за чуждоезичен филм на международния фестивал в Мадрид 2016. Младият актьор беше отличен за участието си в късометражния филм „Колко си хубав“ на режисьора Христо Порязов.

В лентата той играе ролята на 16-годишно момче, което избира любовта пред опцията да живее нечий чужд живот, скрит зад различни обществени маски. 23-годишният студент по право във Великобритания застава за пръв път пред камера. „Той има много заложби и голямо бъдеще в киното. Оттук нататък вратите му се отварят широко за продукции по целия свят“, казва продуцентът Надежда Кехайова, която присъства лично на награждаването в Мадрид.

награда

За наградата Роберт се конкурираше с 10 професионални актьори от Европа, Америка, Индия и Япония. „Колко си хубав“ беше единственият от 300 филми на фестивала в Мадрид, който по желание на публиката имаше втора прожекция. Киносъбитието в испанската столица се проведе между 2-ри и 9-ти юли, а официалната церемония по награждаването се състоя в последния ден. Филмът излезе в края на февруари тази година.

Той влезе в официалната селекция на някои от най-големите фестивали за кино в света като: Los Angeles Cine Fest, Los Angeles Independent Film Festival Awards, Barcelona Planet Film Festival, Miami Independent Film Festival, Los Angeles Urban Film Festival 2015 и др. „Колко си хубав“ беше селектиран и на престижния Festival Corner в Кан, където имаше само още един български филм. Филмът е смела стъпка към разбиването на анонимността, която съществува навсякъде и принуждава много хора да изберат да не бъдат себе си.

Актьорският състав включва: Роберт Радев, Милена Станойвич и Данаил Обретенов. Сценарият е на Александър Мануилов, музиката е дело на Милена Иванова и Стоян Ганев, оператор е Иван Палейков, а художник Антоанета Костова. Продуценти са Белана Средкова и Красимир Порязов и Надежда Кехайова. Филмът се реализира чрез продуцентска къща „ТВ Ентъртеймънт“ ЕООД и НДК.

Top
>