Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ВЕНЕЛИН ПЕТКОВ НА СЪД С ЖЕНА СИ ЗАРАДИ ДЕЦАТА?

ВЕНЕЛИН ПЕТКОВ НА СЪД С ЖЕНА СИ ЗАРАДИ ДЕЦАТА?

венелин петков николета маданска

Венелин Петков е във война с вече бившата си жена Николета Маданска. Няколко месеца след раздялата на двойката на дневен ред е дошла темата с попечителството над децата и грижата за тях. Според запознати, бившият шеф на новините в бТВ изобщо не бил доволен от начина, по който майката на неговите двама сигове ги поставя под светлините на прожекторите още от бебета.

За войната между Венелин и Николета стана ясно преди няколко дни от публикация на Петков в социалните мрежи. Тя е насочена срещу използването на децата като инструмент за трупане на рейтинг от майки-инфлуенсърки.

Телевизионерът не посочва точно кои майки има предвид, но се смята, че публикацията му е насочена срещу неговата собствена бивша жена, която не спира да споделя в социалните мрежи подробности около начина, по който отглежда децата си, придружени с техни снимки, пък макар и в гръб.

ЗАЕДНО ЛИ СА ВСЕ ОЩЕ ВЕНЕЛИН ПЕТКОВ И НИКОЛЕТА МАДАНСКА?

Откакто роди, Николета Маданска събра много фенове в социалните мрежи, без да прави каквото и да е, освен да показва приятни моменти, прекарани най-често д двамата й синове – Йоан и Михаил. Единият скоро става на две годинки, а другияг ще празнува първи рожден ден малко след Коледа, пише Уикенд. Маданска вече гони 20 000 последователи в Инстаграм.

„Относно публикуването на снимки и други лични данни на деца… Статията по-долу е пример за това какво може да причините на детето си, докато го раздавате „инфлуенсър“ с техните снимки. Децата са личности и е тяхно право и наше задължение да се съобразяваме с това. Живеем в цивилизована държава, където правата на личността са гарантирани“, пише Петков и публикува статия, свързана с влиянието върху децата, което оказва публикуването на техни снимки.

Той посочва и текстове от закони, свързани с правата на децата. Единият е член 32 от Конституцията, който обявява личния живот на хората за неприкосновен, а снимането на хора без съгласието им – за незаконно. Вторият текст е член 11а от Закона за защита на детето, според който данни за дете не могат да се разгласяват без съгласието на родителите му.

Top
>