Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > ЛОРЕНА: ГАЛЕНА Е ВИНОВНА ДА СТАНА ФОЛК ПЕВИЦА

ЛОРЕНА: ГАЛЕНА Е ВИНОВНА ДА СТАНА ФОЛК ПЕВИЦА

На музикалната сцена вече има нова звезда – Лорена. Истинското й име е Лора Митева, родена е през 1985 година, като детството й е минало в Царево. Завършила е народно пеене в музикална паралелка в Димитровград. Преди по-малко от 24 часа промотира дебютното си парче „Все ми е тая“, което е гледано от над 77 000 потребители на YouTube. В него участие взима и нейната най-добра приятелка Галена. Първото си интервю Лорена даде за Secret.bg.

-Защо реши да станеш певица?

-Аз съм певица от много години. Дълго работих по заведенията, след това си дадох почивка. Един ден бях с Галена в студиото при Оцко и стана въпрос за новооткритата „Хит Микс Мюзик“ и той ми предложи да подпиша с тях договор. Преговаряхме, стиснахме си ръцете и започнахме работа.

-Тоест това е един дълъг процес, а не заради модата плеймейтките да стават певици?

-В никакъв случай не е мода за мен, аз от много малка се занимавам с това, завършила съм и музикално училище. Досега винаги е имало някаква пречка. И сега не бях сигурна дали да започна, но Галена ме подбутна и ми каза, че ако не предприема тази крачка, ще направя една огромна грешка.

-Защо попфолк?

-Завършила съм народно пеене. Вариантите ми бяха или фолклорна музика или попфолк. Първата ще ми бъде винаги в сърцето, но в момента пари се изкарват от попфолка.

-Нямаше ли начин да подпишеш с Пайнер, все пак Галена е там?

-Може и да е имало, но нещата станаха съвсем случайно. Когато се видяхме с Оцко, беше заради ангажимент на Галена, не сме отишли специално мен да коментираме.

-А не съжаляваш ли, че не си в „Пайнер“? Все пак част от изпълнителите в „Хит Микс Мюзик“ не са на същото ниво, особено последните попълнения, които според мен, не могат да пеят.

-Не съм съгласна, има много кадърни изпълнители като Зоя Метушева, Ангел, Джулиано. Все пак това е млада компания и никой не може да твърди, че е на нивото на „Пайнер“. Надявам се и един ден да достигне това ниво.

-Притесняваш ли се от евентуални нападки, че Галена е помогнала на Фики да стане популярен, а сега и на теб?

-Не се притеснявам. Участието на Галена в моята песен също е случайно. Нейната част от песента я бях изпяла аз, при едно припяване в студиото я накарахме да изпее някакви вокали, нямаше да бъде и фючъринг. Но тя продължи да пее и видяхме, че се получава много добре. Затова оставихме парчето така. Да, помогна на Фики, но той продължи самостоятелно и се утвърди.

-Ти ще продължиш ли със самостоятелни парчета?

-Разбира се, не мога да разчитам на Галена за всеки един проект. За мен това е много добър старт, но не може да се разчита на по-популярни изпълнители.

Първата й балада ще бъде от Деси Слава

-Какви са плановете до края на годината, какви цели си поставила?

-Нови парчета, по-хубави. Виждам, че за първите по-малко от 24 часа се гледа и споделя. Надявам се, че следващата песен ще излезе през октомври. За да се утвърди един изпълнител, трябва да има парчета.

-На какви парчета ще заложиш?

-Засега ще бъдат по-летни и дискотечни. Имам обещана балада за зимния сезон от една много добра наша изпълнителка. Нямам да споменавам имена, но това е една певица, която няма слаба песен и балада…

-Деси Слава?

-Може би?! (смее се) Засега залагаме на бързите песни, а след това и на баладата.

Top
>